Új Bluesound NODE hálózati zenelejátszók

2024. augusztus 27., kedd, 06:50

Bluesound lejátszó zenelejátszó streamer zónalejátszó Bluesound zónalejátszó Blesound zenelejátszó hálózati zónalejátszó hálózati zenelejátszó

A streaming (hálózaton keresztül történő zenelejátszás) témában jól ismert Bluesound bemutatta legújabb NODE modelljeit, melyek az elődökhöz képest jelentősen átalakított hardverrel és új hangfunkciókkal érkeznek. Sok részlet nyilvánosságra került, melyeket most rövid hírben foglalunk össze.

Bluesound NODE 2024Bluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszó hátlapBluesound NODE ICON hálózati zenelejátszóBluesound NODEBluesound NODEBluesound NODEBluesound NODEBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszóBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszóBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszóBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszóBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszóBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó hátlapBluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó

Néhány napja röppent fel a hír Torontóból, hogy az eredetileg multiroom (többszobás házhangosítás) kategóriában tevékeny Bluesound megújította a hifis körökben magas népszerűségnek örvendő NODE termékcsaládját. Három modellt tartalmaz a frissített széria, nevük NODE NANO, NODE és NODE ICON. Ahogy neve sugallja, a NANO számít a legkisebbnek. Új belépőkategóriát testesít meg a gyártó kínálatában, válaszul más cégek 100-150 ezer forintos mezőnyhöz pozícionált hálózati zenelejátszóira.

Bluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó

A NODE a sokak által ismert NODE X utódja, a NODE ICON pedig high end kategóriás sztereó rendszerekhez készült.

Bluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó

A Bluesound NODE NANO Hyperstream IV technológiával ellátott, prémium ESS SABRE DAC chipet tartalmaz, akár 192 kHz/24 bites fájlokat is képes dekódolni. Kicsi mérete mellé egyszerű felhasználói élményt és sokoldalú használatot ígér. Utóbbi érdekében az eszköz többek között aptX Adaptive-képes Bluetooth vevővel, továbbá Apple AirPlay 2, Spotify Connect és TIDAL Connect támogatással is rendelkezik.

Bluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó

A hagyományos RCA analóg kimeneten kívül koaxiális és optikai került rá, továbbá egy USB csatlakozóval adathordozóról történő lejátszás válik lehetségessé.

Bluesound NODE

A Bluesound NODE még többet nyújt a hangminőség és funkciók terén egyaránt. ESS SABRE ES9039Q2M D/A konvertere mellett egy THX fejhallgató erősítő is színesíti szolgáltatásait. Ráadásként adott a korábbi generáció funkcionális előnye, nevezetesen az eARC és mini Toslink/analóg Jack kombinált bemenet, melyekkel nem kizárólag lejátszóként, hanem akár televíziós hangrendszer központjaként vagy előerősítőként tud helytállni az eszköz. Említést érdemel még dedikált mélysugárzó kimenete és az IR taníthatóság, de a java még csak most jön.

Bluesound NODE ICON hálózati zenelejátszó

A Bluesound NODE és Bluesound NODE ICON is támogatni fogja (egy hamarosan megjelenő frissítés letöltését követően) a Dirac Live szobakorrekciós rendszert. A szobamérő és hangzás korrigáló technológia használatához meg kell majd vásárolni a hivatalos licenszt és a felhasználónak rendelkeznie kell egy e célra szolgáló mérőmikrofonnal. A Bluesound kínálatába be fog kerülni egy kalibráló csomag, melynek része lesz egy magas érzékenységű bemérő mikrofon.

Bluesound NODE ICON hálózati zenelejátszó

A NODE ICON nagyobb (és fém) készülékházzal rendelkezik, kapott egy színes előlapi kijelzőt, amelyen megjeleníti lejátszás közben az albumborítót és egyéb információkat. A cég közleménye alapján minden részletre odafigyeltek, hogy az eredmény kategóriavezető hangélmény legyen.

Bluesound NODE ICON hálózati zenelejátszó

Az eszköz kettős ESS SABRE DAC chipet (ES9826) alkalmaz, dual mono kiosztásban a még jobb hangminőség érdekében. Kisebb rokonaihoz képest több csatlakozót kínál, köztük szimmetrikus XLR hangkimenetet.

Bluesound NODE ICON hálózati zenelejátszó hátlap

Egyébként mindegyik új NODE lejátszó a legújabb kétsávos WiFi technológiát kapta, amivel állítólag "jelkiesés nélkül, zavartalanul lehet zenét hallgatni bármelyik szobából". Ami pedig az árakat, forgalomba kerülési dátumokat illeti:

Bluesound NODE NANO: kb. 150 000 Ft (már rendelhető)
Bluesound NODE: kb. 250 000 Ft (már rendelhető)
Bluesound NODE ICON: kb. 450 000 Ft (november 15-étől rendelhető)

extremeaudio.hu

bluesound.com

Bluesound NODE NANO hálózati zenelejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.